17 jun. - 19 jun. 2022
Activitat

Viquiprojecte Corpus València

La festa del Corpus de València és la festa grossa de la ciutat i, per a difondre tots els seus elements festius, cal que estiga present allà on tot el món consulta cada vegada que té un dubte informatiu: la Viquipèdia

La informació lliure que, a hores d’ara, hi ha disponible a l’enciclopèdia en línia més consultada del món,  és insuficient i es pot millorar. 

L’ETNO vol aprofitar l’oportunitat de la futura exposició Espill de festa. El Corpus, que inaugurarà en el mes de juliol, per a obrir un viquiprojecte paral·lel que millore el coneixement lliure sobre la festa del Corpus Christi de la ciutat de València. Este projecte es desenvoluparà en col·laboració entre L'ETNO, la Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Amical Wikimedia i Wikimedia Espanya.

El viquiprojecte tindrà tres activitats principals: una wikitakes que es celebrarà el cap de setmana de les celebracions del Corpus, un concurs fotogràfic i una viquimarató per a editar contingut textual.

1-    La wikitakes és una trobada que té com a objectiu fotografiar un espai geogràfic o un esdeveniment per a alliberar després les imatges a Wikimedia Commons. Este projecte, germà de la Viquipèdia, alimenta d'imatges i de recursos audiovisuals l'enciclopèdia lliure. En el cas del Corpus de València, hi ha mancança de recursos gràfics que parlen de la festa, per la qual cosa l'objectiu és documentar tots els elements i les manifestacions del calendari festiu. Des del 17 al 19 de juny, serà fàcil trobar viquipedistes, amb les seus càmeres, vivint la festa al carrer per a poder documentar tot i, després, alliberar-ho. 

2-    Es convoca un concurs fotogràfic entre totes les fotografies sobre el Corpus que s’alliberen a Wikimedia Commons. En este cas, el concurs no es limita a la ciutat de València, sinó que s’amplia a totes les poblacions valencianes que celebren esta festa. 

L’ETNO busca col·laboració per a omplir de Corpus valencià l’enciclopèdia més consultada del món. El primer pas és gaudir de la festa i fer moltes fotografies; l’excusa perfecta per al cap de setmana del 17 al 19 de juny.

3-    La viquimarató és una trobada de persones interessades en editar. En este cas, sobre els elements de la festivitat del Corpus, amb la finalitat de crear articles nous a la Viquipèdia o de millorar els existents amb noves referències bibliogràfiques. Esta viquimarató es realitzarà a la Biblioteca de L’ETNO una vegada s’inaugure l’exposició Espill de Festa.
 

17 jun. - 19 jun. 2022