28 jun. - 07 jul. 2023

L'Incontrolat

Tercer cicle de Documental i Etnografia

«L’Incontrolat» és un cicle que explora les relacions entre el cinema documental i l’etnografia. El programa pretén potenciar la capacitat del documental com una eina per analitzar les societats i cultures contemporànies. Ho fa mitjançant una sèrie de documentals que es troben a cavall entre treballs dirigits per antropòlegs i antropòlogues i peces audiovisuals que posseeixen una marcada inspiració etnogràfica.

El plantejament del cicle parteix d’una mirada etnogràfica contemporània que no està centrada exclusivament en els pobles originaris o en comunitats rurals aïllades, sinó que indaga en les pràctiques culturals i els conflictes socials de les societats contemporànies. En aquesta línia, enguany el cicle aborda el fenomen de les fosses comunes a diferents països i contextos, en el marc del programa LES FOSSES DEL FRANQUISME. Arqueologia, Antropologia i Memòria de L’ETNO, Museu de Prehistòria de València i la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de Valencià.

Les obres que es projecten a «L’Incontrolat» són produccions recents que s’estrenen per primera volta a la Comunitat Valenciana, no són fàcilment accessibles en plataformes digitals. Per tant, constitueixen una oportunitat única per poder gaudir-les quan cau el sol de l’estiu.
 

28 jun. - 07 jul. 2023
Organització i forma d'accés

Organitza
Col·lectiu HortaSnob – L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia

Col·labora 
AVA Associació Valenciana d’Antropologia – La Dula Coop.

Entrada lliure fins a completar aforament.

Durant les projeccions es disposarà de servei de bar.