01 jul. 2023 - 20:30 - 22:00
Concert

Krama

«15 anys».
Cicle Mosaics de Música - Palauet de Nolla. Meliana
Etnomusic als pobles.

Krama, formació impulsada pel guitarrista grec Spyros Kaniaris explora maneres i ritmes dels Balcans, Grècia i la Mar Negra, i crea un terreny comú on intervenen sonoritats i cants mediterranis amb ritmes enrevessats i jocs amb harmonies obertes i tensionades, en un plantejament en el qual es combinen universos sonors crispats amb altres plens de serenitat.
En aquest concert presentaran els treballs dels seus 15 anys de trajectòria i noves composicions. En la seua música coexisteixen instruments grecs tradicionals com la lira, el bouzouki, el sarangi amb guitarres de huit cordes o el contrabaix, acompanyats d’instruments de percussió (cajón, udu, panderos). Les lletres de les cançons són originals en valencià i de poetes com Vicent Andrés Estellés, Isabel Garcia Canet o traduccions al valencià dels poetes grecs Kostas Karyotakis i Odissees Elytis.

Krama ha participat en festivals com Fira Mediterrània de Manresa, Polirítmia (València) ETNOMÚSIC (València), Folk Segòvia, Festival Internacional de Música de Gandia, Indrets Sonors, Espai Mediterrani, Fira de Vic, i han actuat a Malta, Hongria, Alemanya, Egipte i Algèria. Han rebut Premi Ovidi Montllor 2010 i el Premi Mediterrània 2008 de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional Mediterrània de Manresa.

 
Spyros Kaniaris (guitarra, lyra de Pontos, sarangui), David Gadea (percussió), Rafel Arnal (veu), Xuso Barberá (contrabaix).
 

01 jul. 2023 - 20:30 - 22:00
Etnomusic als pobles

Concert inclós en el programa Etnomusic als pobles - Cicle Mosaics de Música. 

Lloc: Palauet de Nolla (Meliana)