03 jun. 2023 - 22:30 - 23:59
Concert

Maestro Espada

«Murciana b/w Estrellica». Etnomusic perifèric.

«Com el que ha estat temps fora de casa i torna ara amb la mirada curiosa del visitant, Maestro Espada ens submergeix en la tradició musical de la seua horta natal de Múrcia per a il·luminar un emocionant projecte musical on els sintetitzadors analògics casen amb castanyetes i llaüts, i demostren amb escreix que l’electrònica també serà folklore». 

Amb aquestes paraules els germans Alejandro i Víctor Hernández ens presenten aquest singular projecte en el qual es conjuminen dues veus que porten tota la vida sonant juntes i que ens obrin una via per a acostar-se al folklore no com una relíquia sinó com una font d'inspiració, un nou material compost per llavors i arrels que milloren la biodiversitat musical.

Els seus temes es claven i es taral·laregen com els versos àrabs que des de fa segles es canten a l’horta murciana. Les seues lletres surfegen unes notes i una estructura tradicionals, que es fonen entre sorolls i sons més experimentals, en un redescobriment del folklore tradicional, sense limitacions ni idees preconcebudes. Crear una cosa nova intentant que allò conegut no condicione la forma. 

Alejandro Hernández (veu, sintetitzador i castanyetes), Víctor Hernández (veu i castanyetes).
 

03 jun. 2023 - 22:30 - 23:59
Organització i forma d'accés

Aforament limitat. Accés gratuït 

Recollida d’entrades a comptar des del dimarts anterior a cada concert (màxim 2 entrades per persona) en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia (10 a 20 hores) o a través de la web: www.letno.es.

Important: abans de fer la reserva d’entrades, cal registrar-se en la plataforma si no s’està prèviament:

Registre en plataforma>>