10 jun. 2023 - 22:30 - 23:59
Concert

Rocío Márquez + Bronquio

«Tercer cielo». Etnomusic perifèric.

Considerada per la crítica com «la veu de la nova generació del cant flamenc», Rocío Márquez porta més d’una dècada llaurant una sòlida carrera artística que hui desborda el panorama flamenc, on és ja un clar referent i figura consolidada. 

La seua personalitat inquieta i la seua enorme curiositat queden patents en la seua discografia, que de manera transversal ens mostra tan gran amor per la tradició flamenca com imperiosa necessitat d’eixamplar els límits d’aqueixa mateixa tradició, explorant i experimentant amb melodies, instrumentació, arranjaments i lletres. Uns treballs que presenta en els festivals més prestigiosos del circuit flamenc i en les cites d’indie i pop/rock com a Primavera Sound o el Monkey Week, o llocs com el Matadero de Madrid o el CCCB de Barcelona. 

En ETNOMUSIC presenta el seu projecte Tercer cielo, on Rocío Márquez ha trobat com a company Bronquio, jove músic de Jerez de tradició punk i una figura de l’escena electrònica espanyola. Tots dos creen un marc espai-temps mental i creatiu en el qual la veu, els cossos, la respiració, la màquina, el camp magnètic queden enllaçats pel cordó umbilical del flamenc, amb veu clara i balbotejos en textures sonores, modelatges, recursos propis de la música electrònica i molta poesia, com la de García Lorca. 

Rocío Márquez (veus i cossos), Bronquio (programació i sintetitzador). 

Donades les característiques del concert (música de ball) l'aforament de seients serà prou més reduït de l'habitual, és a dir, que el públic romandrà dempeus.

10 jun. 2023 - 22:30 - 23:59
Organització i forma d'accés

Aforament limitat. Accés gratuït 

Recollida d’entrades a comptar des del dimarts anterior a cada concert (màxim 2 entrades per persona) en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia (10 a 20 hores) o a través de la web: www.letno.es.

Important: abans de fer la reserva d’entrades, cal registrar-se en la plataforma si no s’està prèviament:

Registre en plataforma>>