04 mai. 2023 - 20:15 - 22:00
Concert

Xabier Díaz & Adufeiras de Salitre

«As Catedrais Silenciadas»

Xabier Díaz és un dels noms propis de la música tradicional gallega. Amb més de tres dècades a la seua esquena, aquest músic de la Corunya ha rebut nombrosos premis i ha actuat en diferents festivals internacionals. 

En aquest concert presenta As Catedrais Silenciadas, tercer treball d’un projecte realitzat en col·laboració amb Adufeiras de Salitre que va començar 2015 i en el qual l’element diferencial és l’impressionant grup de vocalistes i percussionistes femenines. Al llarg d’aquests anys, el músic ha realitzat investigacions pels llogarets gallecs rescatant les cançons de les dones i donant-los el seu toc personal. La seua música i les seues noves lletres doten de frescor una matèria primera tradicional del nord-oest en el qual es conjuguen pasdobles, jotes, alalás, ribeiranas, muñeiras i agarrats. 

El disc ha sigut reconegut per la crítica especialitzada i el públic (Top ten de la World Music Charts Europe i Top of the World de la revista Songlines) i es presenta amb una força que busca emocionar un públic en el qual sempre troben complicitat, amb una mirada actual i contemporània cap a les tradicionals festes dels llogarets i els pobles. 

Xabier Díaz (veu, percussió i gaita), Iván Costa (zanfona), Roberto Grandal (acordió)
Adufeiras de Salitre (percussions i veus) 

 

04 mai. 2023 - 20:15 - 22:00
Organització i forma d'accés

Aforament limitat. Accés gratuït 

Recollida d’entrades a comptar des del dimarts anterior a cada concert (màxim 2 entrades per persona) en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia (10 a 20 hores) o a través de la web: www.letno.es.

Important: abans de fer la reserva d’entrades, cal registrar-se en la plataforma si no s’està prèviament:

Registre en plataforma>>