23 nov. 2023 - 19:00 - 20:30
Fosses

Conferència: «Tu silencio no te salvará». Qué hacemos con lo que está ausente

A càrrec d'Isabel Cadenas Cañón

Isabel Cadenas Cañón és escriptora i documentalista sonora. És la directora de (D'això no es parla), un pòdcast que uneix els punts entre els silencis individuals i els col·lectius i que tracta de trencar silencis entorn de la memòria a Espanya. Treballa principalment sobre el lloc del passat en el present i la memòria d'esdeveniments traumàtics, sempre des d'una perspectiva situada i feminista. 

És doctora en Estudis Culturals per Nova York University, DT. en Performance Studies per la universitat Paris 3 Sorbonne nouvelle, MFA en Escriptura creativa en nYU i llicenciada en Filologia hispànica per la Universitat de Deusto. És autora del llibre d'assaig  Poética de la ausencia: Formas subversivas de la memoria en la cultura visual contemporánea (Cátedra, 2019) i de dos llibres de poemes: Irse (Premi Fundació Segle Futur - Caixa de Guadalajara) i También eso era el verano (Premi Martín García Ramos). És professora d'Història Cultural a Nova York University-Madrid.

Ha publicat cròniques i articles d'opinió en mitjans com La Marea, Público, eldiario.es, CTXT, etc., i les seues cròniques i documentals sonors s'han publicat en mitjans com Deutsche Welle, WBUR, Radio Ambulante, Las Raras, Euskadi Irratia i Carne Cruda. Entre 2021 i 2022 va ser la productora executiva d'àudio en El País, on va crear, entre altres coses, el pòdcast diari del periòdic i la sèrie El silenci trencat, sobre la investigació dels abusos a menors a l'església catòlica. 

Ha rebut una menció del jurat en els Premis Ondas 2020, el X Premi Internacional de Periodisme Colombine, el Premi de l'Associació de Periodistes d'Investigació, el premi PodWoman, i ha sigut finalista en Prix Europa i en Third Coast Festival. 

Ha impartit classes, tallers i masterclasses sobre memòria, documentalisme sonor i periodisme amb perspectiva de gènere en llocs com l'Escola de periodisme UAM - El País, Euskal Irrati Telebista (EITB), Ràdio Nacional d'Espanya (RNE), La Casa Encesa, Goethe Institut el Brasil, RTVC - Sistema de mitjans públics de Colòmbia, i en universitats com Berkeley, Bard, NYU, Princeton, UCM i Carles III de Madrid, entre altres.

23 nov. 2023 - 19:00 - 20:30