Estudis de públics de L'ETNO

L'ETNO té interés en desenvolupar estudis i treballs d'investigació sobre els seus públics amb la finalitat d'adequar millor les activitats i serveis que posa a disposició dels visitants.

L'any 2018 L'ETNO va realitzar el primer estudi de visitants del museu. Aquest treball fou presentat en el II Encuentro de Museología de ICOM-España titolat Los Habitantes del Museo realitzat en el L'ETNO, Museu Valencià d’Etnologia i publicat en les actes del mateix (pàgs 74-99).

Amb aquesta publicació es va posar en marxa un projecte que té per objectiu conéixer els públics que visiten L'ETNO, les seues característiques, els seus interessos i expectatives, a fi de millorar i adequar l'oferta de serveis i activitats a la situació i demandes dels visitants.  Fruit d'aquesta iniciativa s'ha elaborat un segon estudi, publicat al febrer de 2023 que mostra les dades d'una enquesta realitzada als visitants del museu al maig de 2021. Amb este segon estudi es pretén:

  • Comparar les dades obtingudes en l'estudi anterior (2018)
  • Actualitzar el coneixement dels nostres visitants,
  • Comparar les seues característiques amb estudis d'altres museus i enquestes culturals
  • Valorar l'impacte que la nova exposició permanent del museu No és fàcil ser valencià o valenciana, inaugurada en 2020 ha tingut en el públic que acudeix a L'ETNO.  

 

Tots dos projectes s'han realitzat en col·laboració amb CULTURAL LINK i amb ECONCULT-Àrea d'Investigació en Economia de la Cultura i Turisme de la Universitat de València.