L'ETN(H)OSPITAL

Salut i benestar
L'ETN(H)OSPITAL

Programa inclós dins les activitats de la Iniciativa Salut i Benestar de L'ETNO que pretén desenvolupar les activitats educatives del L’ETNO entre els xiquets i xiquetes ingressats en la Unitat Pediàtrica de l’Hospital Doctor Peset (UPH Peset) per millorar el seu estat emocional i afectiu.  

El personal de l’Àrea de Didàctica del museu i el personal mèdic de l’hospital han seleccionat les activitats que es poden fer en les instal·lacions hospitalàries i el museu ha preparat els materials necessaris per a dur-les a terme. 

Els criteris de selecció d’activitats són: la manipulació, treball col·laboratiu o treball individual, el desenvolupament artístic, la possibilitat de realitzar els treballs en diferents jornades, ús de materials de construcció que poden dur-se a casa al finalitzar l’activitat, etc. 

Activitats/tallers posats en marxa:

•    El colom, la nória i la volantinera. Taller de construcció de joguets tradicionals valencians.
•    Indumentària tradicional valenciana. Joc que permet conéixer la roba que portaven els valencians i valencianes de finals del segle XIX per mitjà del contacte amb els teixits utilitzats i les distintes peces que la componen.
•    El joc de l’horta.  Joc de taula pensat per difondre la importància de l’aigua en la forma de vida dels llauradors de les zones valencianes d’horta.