24 gen. 2023 - 00:00
Nota de premsa

Balanç de les exposicions itinerants de 2022

Les exposicions itinerants de L’ETNO tripliquen visites en 2022. Augmenta la implicació territorial del museu a les comarques valencianes, amb un augment de exposicions i visitants, que passen de 9.500 en 2021 a 31.000 en 2022.

El programa d’exposicions itinerants de L’ETNO, ha triplicat el nombre de visitants en 2022 (31.000 persones) respecte a 2021 (9.500), consolidant així la vocació territorial del museu adscrit a l'àrea de Cultura de la Diputació de València. 

No debades el museu promociona un programa únic d’ajudes a les museografies locals. La constitució de L’ETNOXARXA (xarxa de museus etnològics locals), l’assessorament a museus locals i la formació al personal tècnic d’estes institucions, són línies d’acció fonamentals d’un museu -L’ETNO-, plenament bolcat en el territori.

Així, durant l’any 2022, L’ETNO ha dut exposicions a 27 municipis. El programa, coordinat per Estefania Martínez, tècnica d’exposicions itinerants, s’ha compost de huit mostres: Prietas las filas, vida quotidiana i franquisme; Muixerangues al cel; Festes Valencianes; Jarque la càmera i la vida; Rituals de festa i foc; El país que va fascinar Jean Dieuzaide; La València oblidada (Joaquin Collado); València en blanc i negre. Totes estes exposicions han sigut produïdes amb format d’itinerància, prèvia exhibició en les sales de L’ETNO del Centre La Beneficència. 

Descarregat la nota de premsa completa (columna dreta)