03 jun. 2022 - 00:00
Nota de premsa

Cremar el Maestrat filmat

Nota de premsa del taller de TikTok basat en l’exposició temporal "El Maestrat Filmat", de Fermín Sales.

L’excepcionalitat i el valor de les imatges recuperades per a El Maestrat Filmat ens enfronta a uns documents d’un incalculable valor patrimonial. Però, per sort o per desgràcia, molt han canviat els temps des que aquestes imatges van ser enregistrades i molt ha canviat el respecte i la relació de les persones amb aquestes filmacions. 

L'ús actual de la imatge fa que aquestes pel·lícules recuperades siguen un rara avis, un estranyament dins de l’amalgama caòtica de la imatge contemporània amb la que convivim i som exposats quotidianament.

Amb tot açò com a pretext, es proposa la realització d’una jornada entorn de la imatge-arxiu. Una sessió on poder reflexionar sobre l'ús de l’arxiu en l’audiovisual actual al mateix temps que s’experimenta amb aquest tipus d’imatges amb nous mitjans com ara TIC TOC.

L'objectiu de tallers és confrontar la imatge contemporània des de dins, des de la seua voràgine i possibilitar que aquestes imatges puguen circular sense cap mena de filtre pel gran caos d'Internet. Desprendre l'aura d'aquestes imatges, cremar-les el màxim possible, perquè després puguem tornar a remarcar la seua essència.

Finalment es llançaran els diferents muntatges mitjançant TikTok a l’univers digital, per a que convisquen amb la resta d’amalgama d’imatges pròpies de les xarxes socials.