Nota de premsa

De granotes gats i palmeres. Els orígens del Levante U.D.

Exposició sobre la història del Levante U.D. equip de futbol degà de la ciutat de València.
Roda de premsa: 22/12/22 - 11:00 h
Inauguració: 22/12/22 - 19:30 h

L’exposició centra el seu focus en l’origen de l’actual Levante UD, desconegut per bona part de la població. És producte de la fusió del Gimnástico FC, vinculat al Patronat de la Joventut Obrera, i el Levante Foot-ball Club, que van passar a ser la Unión Deportiva Levante-Gimnástico (UDLG), i després la seua ràpida transformació en el Levante UD.

Serà interessant mostrar els motius que van portar a la creació d'aquest nou equip i la problemàtica social que va suscitar. Les fases son les següents:

  • 1909-1939. Fundació i trajectòries del Gimnástico FC i Levante FC.
  • 1939. Unificació i fundació del Unión Deportiva Levante-Gimnástico (UDLG).
  • 1941-1942. Adopció del nom Levante UD.
  • 1942-1964. Primer ascens a Primera Divisió.

Es tractaran temes com: la realitat social i política dels poblats marítims en aquells moments, el sindicalisme catòlic i els cercles catòlics creats per a contrarestar la influència dels sindicats de classe. En concret es centra en el Patronato de la Juventud Obrera, les raons de l'obligada fusió., la problemàtica de les dos aficions i dels jugadors, el “ball” de simbologia: colors, escuts, equipacions.
 
Foto del Levante en un partit contra l’Atlético de Madrid en l'estadi de Vallejo. 1957. Arxiu l’ETNO. Col. Márquez Lambán.

Accés al dossier de premsa i material fotogràfic en la columna de la dreta.