15 oct. 2022 - 00:00
Nota de premsa

Espanta la por! 2022

Per Tots Sants, monstres valencians (VII edició).
L’ETNO dedica la campanya Espanta la por 2022 a la geografia fantàstica valenciana.

Dates: Del 15 d'octubre al 13 de novembre de 2022
Lloc: L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia

Espanta la por: Per Tots Sants, monstres valencians és la campanya amb la qual L’ETNO reivindica l’imaginari valencià de la por cada any quan s’apropa la festivitat de Tots Sants i la festa globalitzadora del Halloween ocupa els carrers.

El projecte nascut el 2016 des de la Biblioteca i el Departament de Didàctica de L’ETNO pretén donar visibilitat als personatges més fantàstics que protagonitzen la rondallística valenciana. Al llarg d’estos set anys s’ha convertit en tot un moviment que aglutina a moltes poblacions valencianes a través de la participació dels museus etnològics locals, les biblioteques públiques i les escoles.

La iniciativa té com a missió no oblidar el nostre imaginari més fantàstic alhora que fomentar la lectura, crear espais de narració i recuperació de la rondallística, motivar la recopilació de la tradició oral valenciana i incentivar la investigació. 

Enguany el centre de la campanya serà la publicació de la «Guia inacabada de la fantasia valenciana» escrita per Joan Borja, Francesc Gisbert i Víctor Labrado i il·lustrada per Marc Bou. Esta guia naix amb la intenció de ser l’obra de referència de tot allò que sabem a hores d’ara de l’imaginari valencià i també amb la voluntat de incidir en tot allò que encara no està recollit.

Enguany volarem amb gerres com les bruixes valencianes, entrarem en coves de mil dimonis i viatjarem a tolls d’aigües blaves per descobrir la nostra geografia fantàstica. Cercarem on viuen les criatures que ens espantaven de menuts perquè continuen vives en la nostra imaginació i per a fer esta recerca necessitem l’ajuda de tots els valencians i les valencianes. 
 

Organitza: L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia
 

Hi col·laboren:

  • SARC - Cultura Diputació de València
  • Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques (Generalitat Valenciana)
  • Càtedra Enric Valor
  • Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià
  • Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana
  • Universitat Rovira i Virgili
  • Amical Wikimedia
  • Zombi paella

 

 

Contingut relacionat
Contingut relacionat