28 oct. 2022 - 00:00

Lliurament del Premi Bernat Capó 2022

El guanyador, Albert Toldrà, és un gran especialista en història medieval i contribuix a enriquir la varietat temàtica dels premis.

En l’acte de lliurament celebrat ahir a la vesprada al Castell d’Alaquàs s’ha concedit el XXIIIé premi BERNAT CAPÓ DE CULTURA POPULAR a Albert Toldrà i Vilardell pel treball Sense porc. L'alimentació en les identitats culturals de jueus i moriscos i en la seua persecució per la Inquisició de València

Este treball reflexiona sobre el paper que va jugar l’alimentació com element cultural en el conflicte històric produït entre els jueus, cristians i musulmans. El document es centra en el fet que la majoria d’acusacions en la Inquisició de València contra jueus i moriscos provenien, mes enllà de motius estrictament religiosos, del menjar i el beure: què menjaven, i què no menjaven uns i altres i quins rituals, en el fet de menjar, observaven o ignoraven cadascun d’estos col·lectius. 

El premi atorgat per L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia (Diputació de València) està valorat en 6.000 € i comporta la publicació del text per l’Editorial Bullent i l’entrega d’una estàtua realitzada per l’artista valencià Artur Heras.