23 mar. 2023 - 00:00
Nota de premsa

Nomenament del director de L'ETNO

L’ETNO, MUSEU VALENCIÀ D’ETNOLOGIA DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA, RENOVA LA SEUA DIRECCIÓ.

Després de la recent jubilació de Francesc Tamarit, el museu de la Diputació dedicat a la cultura popular i tradicional valenciana, renova la seua direcció. La persona escollida és aquesta ocasió és Joan Seguí que ja va dirigir el museu entre els anys 2008 i 2014.
 
La nova etapa del museu s’encara des d’una situació institucional consolidada amb una nova i recent exposició permanent «No és fàcil ser valencià o valenciana», i amb la nominació de L’ETNO als premis EMYA a millor museu europeu de l’any. En paraules de Seguí, “el fet d’estar nominats demostra amb escreix la faena feta per F. Tamarit i el seu equip els darrers anys. Voldria que eixe treball fora el punt de partida d’esta nova etapa de L’ETNO”.

El projecte que planteja Joan Seguí partix d’una visió que té dues vessants: per una banda la que vincula a L’ETNO amb l’objectiu de conservar, investigar i difondre el patrimoni etnogràfic valencià , material i immaterial. Per altra, l’objectiu de treballar amb eixe patrimoni per oferir reflexions que tingen un òptica universal. La idea és continuar treballant per a que L’ETNO, des de la cultura popular valenciana, siga un museu que capaç de proposar temàtiques que més enllà de connectar amb “l’actualitat”, pugen ser reconegudes per un ventall ampli de públics, siguen locals o foranis.
   
En la línia de renovació que estan desenvolupant altres institucions museístiques,  la proposta de la nova direcció és insistir en el paper del museu com un agent d’acció social. Un agent que treballe des dels postulats teòrics de l’antropologia, la disciplina que li és pròpia la museu, per bastir discursos atractius i útils per a un públic el més ample possible. Així les coses, el treball amb les memòries conflictives, la implicació en la recuperació i el coneixement dels sabers tradicionals i la seua relectura des de postulats de sostenibilitat contemporanis, l’acció del museu com agent i espai on les persones poden trobar oci i fer diàleg, però també acolliment i fins i tot ben estar, són algunes de les vessants d’acció que es planteja incentivar.

Mes informació en la columna de la dreta

23 mar. 2023 - 00:00