05 des. 2022 - 00:00
Premsa

Premis EMYA 2023

L'ETNO ha sigut nominat al premi al Museu Europeu de l'Any 2023 per #EMYA

L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, ha sigut nominat juntament amb altres trenta-tres museus europeus, per al premi al Museu Europeu de 'Any en la seua edició de 2023, guardó que atorga l'EMYA, entitat associada al Consell d'Europa. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc entre el 3 i el 6 de maig de 2023 al Museu d'Història de Barcelona i serà en eixe moment quan es donarà a conéixer el guanyador d'aquest any. Entre els altres nominats destaquen la Casa Batlló (Barcelona) i Chillida Leku (Hernani) i entre els estrangers el Depot Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) o la Kunsthaus de Zurich. 

L'EMYA (European Museum of the Year Award / Premi al Millor Museu Europeu de l'Any) va ser fundat en 1977 per tres persones àmpliament lligades al món dels museus: els britànics Kenneth Hudson, Richard Hoggart i John Letts amb l'objectiu de recolzar, animar, premiar i mostrar l'excel·lència i la innovació en el camp de la museística. L'EMYA s'emmarca dins del Fòrum Europeu dels Museus (FEM). 

El FEM/EMYA treballa en un marc general de compromís amb la ciutadania, la democràcia i els drets humans, amb la sostenibilitat i amb la superació de les cultures i les fronteres socials i polítiques. Els diferents premis del programa EMYA reflecteixen, representen i emfatitzen diferents aspectes i dimensions d'aquests valors. Museus tan carismàtics i amb un plantejament molt actual com el Museu Nacional d'Estonia (2022), el Naturalis Biodiversity Center de Leiden (2021) o el Stapferhaus de Lenzburg (2020) han sigut els guanyadors en edicions anteriors. 

El premi suposa un reconeixement a la tasca dels museus com a element vertebrador i motor social i el museu premiat resulta prestigiat a nivell internacional, especialment en l'àmbit europeu.

05 des. 2022 - 00:00