Nota de premsa

RECERCA A ALPUENTE (LA SERRANÍA)

L’ETNO desenvolupa un projecte de recerca al llogaret de la Torre en Alpuente. (La Serrania). El projecte investiga els processos d’abandonament en terres rurals d’interior i s’ha dut a terme amb investigadors de la Wayne Styate University de Detroit. 

Este mes de juliol s’ha reprès, després de dos anys de parada per la pandèmia, el projecte de recerca al llogaret de La Torre (Alpuente, La Serranía) desenvolupat des de 2018 per un equip de L’ETNO en col·laboració amb antropòlegs de la universitat americana Wayne Styate University de Detroit (EUA). 
 
El projecte del museu està centrat en recopilar informació sobre els processos d’abandonament i reocupació que han afectat els establiments rurals com la Torre. L’objectiu del projecte és assolir un millor coneixement al voltant de processos culturals que envolten el poblament i el despoblament d’espais de l’interior valencià. El projecte planteja una mirada multidisciplinar, que inclou professionals de l’antropologia però també col·laboracions des de l’arqueologia i la geografia.
 
La campanya d’enguany ha estat centrada en analitzar el desenvolupament del sistema de reg en terrasses vinculat al llogaret. Així les coses s’ha continuat recopilant informació oral sobre l’ús de l’aigua de reg (un be escás) i sobre l’establiment d’una horta aterrassada mitjançant el sembla, foren diverses fases de construcció.

Més informació en la columna de la dreta.