Concerts

Etnomusic Tardor 2018

Festival de música folk i del món

Durant el mes de novembre el Museu Valencià d'Etnologia organitza el Festival ETNOMUSIC Tardor2018, amb quatre concerts de música valenciana i del món.

Concerts dins del cicle Etnomusic Tardor 2018

Rachele Andrioli e Rocco Nigro

Dijous, 8 de novembre

20:00 hores 

Sala Alfons el Magnànim. Centre La Beneficènca 

Rachele Andrioli i Rocco Nigro, dos joves italians, s’acosten de forma personal a les tonades tradicionals de Salento, la subpenínsula de Pulla (al sud d’Itàlia). Amb un estil depurat que combina el profund buf, les elevacions vibrants o els trencaments sords, ens proposen un viatge que comença amb la música tradicional del repertori italià popular de Gabriela Ferri o Domenico Modugno i s’acosta a altres ribes arreplegant influències de Portugal (Amália Rodrígues), França (Edith Piaf), Europa de l’Est i fins i tot de Chavela Vargas. 

Les Anxovetes

Dijous, 15 de novembre

20:00 hores 

Sala Alfons el Magnànim. Centre La Beneficència

Les Anxovetes són un grup dedicat a les havaneres nascut en l’estiu de 2013 a Girona. Compost per veus femenines acompanyades de guitarra i contrabaix, ha actuat en nombrosos festivals de l’especialitat (Comunitat Valenciana, Euskadi i Catalunya) amb el seu repertori clàssic i tradicional. 

Cant Viu

Dijous, 22 de novembre

20:00 hores 

Sala Alfons el Magnànim. Centre La Beneficència

Trio de música tradicional valenciana format per Patxi Ferrer (veu), Robert Cases (guitarra barroca i tiorba) i Eduard Navarro (instruments de plectre). Els seus components, amb una dilatada trajectòria en el panorama de les músiques tradicionals i antigues, ens proposen una selecció de temes valencians el protagonista dels quals és el cant tradicional. Sense entrar de forma específica en el cant d’estil alternen pals de músiques de tradició valenciana en les quals apareixen cançons amb acompanyament de rondalla. 

Mujeres Mediterráneas

Dijous, 29 de novembre

20:00 hores 

Sala Alfons el Magnànim. Centre La Beneficència

«El quejío i el mawwal, emocionen igual». Mujeres Mediterráneas presenta un treball de fusió entre el flamenc i la música andalusina des de la perspectiva de la dona. En l’univers musical d’aquest quartet s’entrellacen ritmes orientals i andalusins, cobles flamenques, cants àrabs i melodies sefardites. Amb això descobreixen i experimenten un llenguatge musical personal que dialoga entre Orient i Occident de manera lliure i lúdica, a més de gaudir de la musicalitat i la diversitat dels idiomes berber, àrab clàssic, dariya (àrab col·loquial), francés i castellà.