Rituals de festa i foc

Exposició de fotografíes de David Cantillo.
Lloc: Ecomuseo de Bicorp

Organitzada pel Museu Valencià d'Etnologia, s'ha preparat per a la itinerància pels municipis de la Comunitat Valenciana.

El foc és part del sentiment que sembla consumir. Qui no s'ha trobat alguna vegada absort, atiant el foc embolicat en el seu crepitar candent? 

El foc és un historiador intens del món o, almenys, un actor recurrent. Les nostres festes són una foguera viva que manté el foc com abans el feien les vestals. A foc lent escombraries els preparatius fins a guarnir en flames la nit àlgida de la festa. Pretensiosos, ens vestim de dimonis i juguem amb el foc.

I encara que els orígens serien més moderats, el foc ha estès les seves flames com si van ser braços, fins a completar les festes valencianes tal com les entenem avui dia. I és que només feia falta una petita espurna per a provocar aquest incendi.

Però més enllà de la metàfora, sens dubte, una relació ardent uneix el foc i la festa. D'aquesta relació ardent s'ocupa l'exposició Rituals de festa i foc, del fotògraf David Cantillo Orozco, produïda pel Museu Valencià d'Etnologia.

Galeria d'imatges
Contingut relacionat
Bicorp
10 mai. - 02 jun. 2024
Galeria d'imatges
Contingut relacionat