València en blanc i negre III. El Cabanyal

Fotografies de la familia Vidal

Selecció de 40 fotografies en blanc i negre presentada en format de marcs d'alumini mat de 50x70 cm. 
Mostra produïda i exhibida per L'ETNO en 2018 de la qual s'ha fet una selecció més reduïda per a la seua itinerància pels municipis.

Composta per 40 fotografies de l'arxiu personal de la família Vidal, tres de les figures més significatives d'aquesta nissaga de fotògrafs: Martín Vidal Romero (1872-1944), Luis Vidal Corella (1900-1959) i Luis Vidal Vidal (1936). En ella es mostra l'evolució del barri del Cabanyal, molt popular a la ciutat de València durant finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, un període clau per a la seua història. L'arxiu Vidal ha contribuït a mantindre viva la història de la ciutat i, en aquesta ocasió acosta, a través de l'obra dels seus membres, un barri "tan emblemàtic com singular", i que "serveix de testimoni de la tenacitat d'un poble per conservar vives les seues tradicions". La família Vidal ens dona a conéixer l'ànima d'un barri únic a través de la puresa dels ulls dels seus veïns, dels personatges anònims que van viure i van treballar als seus carrers, dels estiuejants que es van acostar fins a la seua platja o dels treballadors que van arribar fins al barri per a treballar en el port. 
Les fotografies són testimoniatge de la tenacitat d'un poble per mantindre vives les tradicions i els costums propis, malgrat les traves que van haver de superar durant aqueixa època. 
Les primeres instantànies es remunten a 1900, tres anys després de la incorporació del poble a la ciutat de València. Les últimes daten de 1991, moment en què s'estava construint el passeig marítim i s'havien soterrat les vies del tren que dividien la ciutat.