Univers d'imatges. Col·leccions fotogràfiques de L'ETNO

Presentem un passeig pels corredors de l'arxiu fotogràfic de L'ETNO, el qual reuneix els fons i col·leccions fotogràfiques que esta institució ha recopilat durant els darrers 30 anys, amb una temàtica molt variada i un interès antropològic entès des d'una mirada amplia i transversal. 

S'han seleccionat 12 col·leccions agrupades atenent a alguns dels usos més significatius en la història del medi; la fotografia científica en la secció d’etnografia, la institucional, la dels professionals, la fotografia amb ambició divulgativa personal i la domèstica i familiar, centrant-nos en els hàbits socials que impregnen la materialitat de l'objecte fotogràfic. Alhora, es tracta de reflexionar al voltant d'algunes idees que travessen el medi fotogràfic com ara la memòria, l'arxiu i una aproximació des del context de creació de les imatges.

Les fotografies han sigut explicades com a prova i testimoni d'allò passat, com a expressió estètica de la subjectivitat i com una ferramenta de representació, però també com ens assenyala el sociòleg Pierre Bourdieu, són un procés i una pràctica, una forma de relacionar-se.

En el recorregut plantejat, cada col·lecció ens mostra una visió particular i al temps dialoga amb les altres. Cadascuna, des de la seua posició, va trenant eixe teixit compartit en forma d'univers d´imatges que entenem com a memòria visual.

Contingut audiovisual
Contingut audiovisual