EXPOSICIÓ TEMPORAL

Vestir la por: per Tots Sants, monstres valencians

I si de sobte ningú no recordara l’Home dels nassos? I si cap xiquet no s’espantara en anomenar la Quarantamaula o l’Home del sac? I si mai més no escoltàrem les nostres rondalles més fantàstiques? De segur que tindríem altres referents, perquè la por és necessària, però perdríem l’imaginari valencià i, per tant, una part important de la nostra identitat.

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia contribueix a reviscolar i a reivindicar esta memòria col·lectiva cada any quan s’aproxima Tots Sants, amb la campanya Espanta la por! En esta quarta edició, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD) ha acceptat el repte de vestir els nostres monstres. Un grup d’alumnes de l’especialitat de Disseny de Moda, assessorats per dos grans coneixedors del nostre imaginari, Víctor Labrado i Miquel Puig, han creat nou propostes de moda monstruosa amb dos línies, una «d’alta costura» per a persones adultes i una altra «low cost» per a la xicalla.

En col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD).
Comissàries: Amparo Pons (Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia) i Amparo Peguero (Professora de l’especialitat de moda de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València).
Disseny i confecció: alumnat de Disseny d’Indumentària Escènica de l’EASD.
Fotografia: Iván Navarro.

 
Sala II
17 d’octubre de 2019 – 5 de gener de 2020