Benestar

La iniciativa "Benestar" és un projecte destinat a ampliar els públics del museu i a potenciar la seua funció social. 

Els museus com a institucions insertades en el seu territori poden presentar-se a la ciutadania com a espais amb utilitats i beneficis que superen les seues funcions habituals de conservació, investigació o divulgació d'un patriomoni concret. En este sentit darrerament els museus acollint les demandes socials han assumit un volum de funcions relacionades amb la generació de benestar i la salut i s'han convertit en recursos que poden ser utilitzats pels ciutadants o altres instituciuons per desenvolupar projectes que milloren la vida de les persones.

L'ETNO ha assumit la incorporació de projectes emmarcats en estes noves funcions i utilitats des del seu objecte d'estudi: la cultura tradicional valenciana i la diversitat. L'ETNO desenvolupa tres projectes concrets:

  • La caixa dels records. Memòries d'una vida: Programa dirigit a persones amb Alzheimer o altres demències en estat inicial, basat en la teràpia grupal de reminiscència, una tècnica d’estimulació emocional. L’ETNO ofereix sessions grupals en les instal·lacions del Museu i en centres de dia o espais d’associacions/entitats dedicades al tractament d’estes malalties.
  • Recepta Cultura: Programa dirigit a persones identificades en les consultes d'atenció primària dels centres de salut que presenten soledat no desitjada i/o inactivitat física
  • L'ETN(H)OSPITAL: Iniciativa que pretén desenvolupar les activitats educatives del L’ETNO entre els xiquets i xiquetes ingressats en la Unitat Pediàtrica de l’Hospital Doctor Peset (UPH Peset) per millorar el seu estat emocional i afectiu. 
  • Re-creant identitat: Taller didàctic pilot adreçat a persones usuàries de serveis de salut mental.