22 des. 2022 - 30 jun. 2023

De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante U.D.

Una mostra sobre els orígens del Llevant UD, des dels seus inicis fins a l'actual club

Inauguració, dijous 22 de desembre a les 19:30 / Període de visites: des del 23 de desembre.

L’exposició centra el seu focus en l’origen de l’actual Levante UD, desconegut per bona part de la població. És producte de la fusió del Gimnástico FC, vinculat al Patronat de la Joventut Obrera, i el Levante Foot-ball Club, que van passar a ser la Unión Deportiva Levante-Gimnástico (UDLG), i després la seua ràpida transformació en el Levante UD. Serà interessant mostrar els motius que van portar a la creació d'aquest nou equip i la problemàtica social que va suscitar.
Les fases son les següents:
•    1909-1939. Fundació i trajectòries del Gimnástico FC i Levante FC.
•    1939. Unificació i fundació del Unión Deportiva Levante-Gimnástico (UDLG).
•    1941-1942. Adopció del nom Levante UD.
•    1942-1964. Primer ascens a Primera Divisió.

Es tractaran temes com:
•    La realitat social i política dels poblats marítims en aquells moments.
•    El sindicalisme catòlic i els cercles catòlics creats per a contrarestar la influència dels sindicats de classe. En concret es centra en el Patronato de la Juventud Obrera.
•    Les raons de l'obligada fusió.
•    La problemàtica de les dos aficions i dels jugadors. 
•    El “ball” de simbologia: colors, escuts, equipacions.

 

*Foto del Levante en un partit contra l’Atlético de Madrid en l'estadi de Vallejo. 1957. Arxiu l’ETNO. Col. Márquez Lambán.

22 des. 2022 - 30 jun. 2023
24 feb. 2022 - 18:00 - 20:00
Dijous antropo·lògics a la Biblioteca de L'ETNO

Comboi i Antropologia. Subjectes diversos

Conferència: Subjectes diversos. Investigació antropològica i Diversitat Funcional 

Subjectes diversos és una invitació a repensar la pròpia categoria de subjecte antropològic mitjançant una conversa a tres de les antropòlogues Raquel Sánchez Padilla, Ángela Calero Valverde i Teresa Vicente Rabanaque que formen part del grup d'investigació "DIVERSITATS. Antropologia i Diversitat Funcional". La idea és recordar i reviure les aventures i desventures que les tres investigadores han experimentat al llarg dels anys investigant la Diversitat Funcional com a categoria social.

Les tres investigadores formen part de l'equip multidisciplinari Diversitats. Antropologia i Diversitat Funcional, que té com a objectiu principal estudiar la diversitat funcional com a categoria social, que naix després d'una trajectòria de col·laboració en diversos projectes i contractes d'investigació relacionats amb l'accessibilitat, l'oci inclusiu i la diversitat funcional.

En col·laboració amb AVA (Associació Valenciana d'Antropologia).

24 feb. 2022 - 18:00 - 20:00

Activitat gratuïta

25 set. 2021 - 20:00 - 23:30
Festival d'oralitat

Al caliu de les paraules

Gitanos i paios compartim un gran nombre de contes, romanços, llegendes i cançons. Des de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia hem volgut, a través del programa Al caliu de les paraules, apostar per una relació més pròxima entre les dues cultures, sent conscients de les bondats que els projectes interculturals propicien en la comunicació entre grups diferents, la convivència i el respecte a la diversitat. 

A continuació podeu consultar el programa d'aquesta edició d'Al caliu de les paraules.

Imatges
25 set. 2021 - 20:00 - 23:30

Accés i recollida d'entrades

Aforament limitat. Accés gratuït amb entrada. Recollida des del dimarts 21 de setembre de 2021 (màxim 2 entrades per persona) en l'hall de l'ETNO: Museu Valencià d’Etnologia (10 a 20 hores) o a través de la web en el següent enllaç:

Nota important: abans de reservar les entrades a través de la plataforma d’entrades online haurà de realitzar el registre si encara no és usuari/a. Enllaç a registre: http://entradesvalencia.com/registro.php

Imatges