Muixerangues al cel

El març de 2021 es va inaugurar l'exposició Muixerangues al cel, realitzada amb la col·laboració de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia i la Federació Coordinadora de Muixerangues (a partir d'ara, la Federació). L'exposició combina la passió dels muixeranguers amb la professionalitat dels dissenyadors i tècnics del museu. 

El catàleg no es limita a ser un resum de l'exposició, sinó que aprofita l'oportunitat per a recollir el màxim coneixement actual sobre les muixerangues. En aquest catàleg hi participen, per una part, experts en les tradicions valencianes i, per l'altra, muixeranguers amb la inquietud de conéixer la seua afició. Tots els treballs es caracteritzen per un elevat rigor científic. 

Els primers escrits d'aquest catàleg giren entorn de la tradició. Es comença amb la descripció de les diferents muixerangues tradicionals, explicades per persones de cada poble, per tenir les paraules i el punt de vista propis del poble (visió èmica). A continuació, alguns experts expliquen els elements patrimonials que s'han conservat: música, vestuari, figures i vocabulari. La segona part descriu la situació actual de les muixerangues: analitza les colles actuals i la Federació des de diferents punts de vista. El tercer bloc recull estudis sobre diferents moments i fonts de la història de la muixeranga: el seu origen, la memòria oral, l'arxiu d'una empresa, la premsa, etc. Tots aquests estudis són recents i estan revolucionant la visió que es tenia fins ara de la història de la muixeranga. 

Autor

VV.AA.

Preu

23,50 €

Any

2021

Col·lecció

Catàleg d'exposició

Enquadernació

Rústica

Pàgines

321

Idioma

Valencià / castellà

ISBN

978-84-7795-897-0

Editor

L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia
Disponible en llibreries