01 febr. 2024 - 17:30 - 19:00
En Veu Alta

Cuina nostra.

Presentació del llibre "Cuina Nostra. Un relat de memòria gastronòmica".
Amb la participació dels autors: Casimir Romero i García i la il·lusitradora Aneta Tarmokas.
Editorial: Alalimón.

Cuina nostra és una recopilació de textos al voltant de la gastronomia valenciana on trobarem molt més que receptes; com el seu títol indica, és un relat de memòria gastronòmica, en el qual descobrirem cultura,etnografia, memòria, territori, identitat, caliu i estima. Amb el seu relat, Casimir pretén recuperar els valors de la cuina tradicional, perquè “la cuina de les nostres mares no és només fer menjar. És història, ésenginy, és cultura, és agricultura, és comerç, és intercanvi...”, és memòria gastronòmica. És també, per tant, una forma de resistència a l'embranzida de noves modes poc sostenibles.

Acompanyen els textos de Casimir les il·lustracions d’Aneta Tarmokas, fetes a mà, una a una, amb les tècniques del gravat i l’estampació. Les seues imatges destil·len sabors, olors i records de cuina de mare i deiaia. Text i imatge, mariden en aquest llibre, per a oferir-nos l’essènciadels sabors, més enllà dels evocats a la boca.

 

Més informació: https://etnobloc.dival.es/cuina-nostra-a-letno/

01 febr. 2024 - 17:30 - 19:00