El Marge, el Club de Lectura de L’ETNO, naix al voltant de l’exposició temporal Fadrines.
Des d’octubre de 2024 a febrer de 2025 llegirem cinc llibres que ens ajudaran a analitzar la fadrinesa femenina des de la mirada de la societat tradicional fins a la mirada de la societat actual. Lectures que seran compartides en sessions col·lectives a L’ETNO amb este calendari.
De la fadrinesa més tradicional…
2 d’octubre – Fadrines: el procés no casar-se en la societat tradicional valenciana de Raquel Ferrero i Clara Colomina (L’ETNO)
6 novembre – El encaje roto : antología de cuentos de violencia contra las mujeres d’Emilia Pardo Bazán i edició de Cristina Patiño (Ed. Contraseña)
4 desembre – Vera d’Elizabeth Von Arnim (Cercle de Viena)
…a la fadrinesa més actual
15 gener – Gina de Maria Climent (L’altra Editorial)
12 febrer – Les absències d’Irene Klein (Bromera) – Premi València Nova de la Institució Alfons el Magnànim. Col·labora la Institució Alfons el Magnànim.
Coordinació de les sessions: Mercè Pérez, editora i divulgadora literària.
Informació sobre el funcionament:
- El Marge pot acollir fins a 25 persones lectores.
- Cal inscripció enviant un missatge de motivació i compromís per assistir a les sessions programades a la Biblioteca de L’ETNO: biblioteca.etnologia@dival.es.
- El primer llibre, Fadrines: el procés no casar-se en la societat tradicional valenciana, serà lliurat abans d’estiu.
- La Biblioteca de L’ETNO facilitarà els llibres a les persones lectores a través del préstec a domicili.
- Totes les lectures seran en valencià a excepció de El encaje roto: antología de cuentos de violencia contra las mujeres d’Emilia Pardo Bazán. Podràs participar i expressar-te en les sessions compartides en castellà o valencià sense cap problema, però pensa que és una bona oportunitat de millorar el teu valencià.
Inscripció:
El termini d'inscripció és fins al 10 de juliol. Cal enviar un missatge de motivació al correu de la Biblioteca de L'ETNO: biblioteca.etnologia@dival.es.