25 maig 2023 - 18:15 - 19:30
Concert

Antonio Castrignanò & Taranta Sounds

El concert d'Antonio Castrignanò se celebrarà en el Saló Alfons el Magnànim per la previsió de pluja.

Antonio Castrignanò, natural de Galatina (Pulla, Itàlia) es defineix a si mateix com a autor, compositor i músic. Es va acostar a la música folklòrica de Salento en els seus inicis i, en lloc de mimetitzar-se amb aquest fenomen que creixia al seu voltant, va marcar un punt d’inflexió en l’exagerada febre «pizzica» deslligada per l’ancestral ball així denominat que atreia turistes i tot tipus de públics, i va optar per experimentar amb el contemporani en un estil molt personal.

Després de més d’una dècada de treball com a músic a Itàlia i en l’àmbit internacional va publicar en 2010 el seu primer àlbum en solitari (Mara la fatia), una col·lecció de temes evocadors, de fusió entre tradició i innovació que suposa un manifest de la poètica musical de l’autor. 

En 2014 va publicar el seu segon àlbum en solitari (Fomenta), en el qual la seua gran atracció tant per la tradició de Salento com per la música contemporània formen una mescla perfecta i extremadament equilibrada. Aquesta tendència, típica de l’estil de Castrignanò, també és present en el disc posterior, també produït per Ponderosa, Ària Caddhipulina.
Antonio Castrignanò ha col·laborat amb artistes com Stewart Copeland, Ludovico Einaudi o Ballakè Sissoko i ha creat bandes sonores per a projectes cinematogràfics. Actua en els escenaris de prestigiosos festivals nacionals i internacionals i s’ha convertit en un important referent per al redescobriment de la música tradicional de Salento des d’una perspectiva contemporània.

 
Antonio Castrignanò (veu i pandereta), Rocco Nigro (acordió), Giuseppe Spedicato (baix i mandola), Gianni Gelao (gaita i bouzouki), Luigi Marra (violí), Maurizio Pelizzari (guitarra i mandolin). 

Foto capçalera: Salvatore Coluccia

Organització i forma d'accés

Aforo limitado. Acceso gratuito.

Recogida de entradas desde el martes anterior a cada concierto (máximo 2 entradas por persona) en el vestíbulo del Museu Valencià d’Etnologia (10 a 20 horas) o a través de la web: www.letno.es.

Importante: antes de hacer la reserva de entradas, debe registrarse en la plataforma si no se está previamente:

Registro en plataforma>>