Concerts

Festival Etnomusic 2017

Durant els mesos d'abril, maig i juny, el Museu Valencià d'Etnologia organitza el Festival ETNOMUSIC amb huit concerts de musica valenciana i del món.

Concerts dins del cicle Etnomusic 2017:

Concert de Kilema, de Madagascar

Kilema, ambaixador mundial de Madagascar, és un vocalista, compositor i multiinstrumentista que difon la música, la cultura i l'art del seu país per tot el món, a través dels instruments més tradicionals com són el kabosy, el katsá, la valiha o el marovany. Amb més de 20 anys de trajectòria i tres discos en el mercat, ha actuat a Suècia, Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Suïssa, França, Portugal, Finlàndia, Sardenya, Taiwan, etc., i assegura que "Kilema no és només música, Kilema és un concepte".

Dijous 27 d'abril a les 20:15

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert de Benito Cabrera

Benito Cabrera presenta el seu últim treball "Espiraels", en el qual es reflecteix la seua preocupació constant per la renovació de les arrels culturals canàries. El compositor ha realitzat una tasca de recerca i ha arreplegat els gèneres més ancestrals del folklore per a donar-los un sentit contemporani. Les melodies parteixen de la tradició, de la qual s'allunyen en espiral i evolucionen, intentant no trencar la continuïtat amb l'origen. Cabrera és un solista de timple i folklorista, així com el primer intèrpret a portar aquest instrument a l'àmbit simfònic.

Dijous 4 de maig a les 20:15

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert de Davide Salvado. Lobos.

Concert de Davide Salvado, artista de formació autodidacta que porta mitja vida recorrent els llogarets gallecs a la recerca de ritmes, cobles i danses. Els cants de dones li han transmès la tradició musical i un conjunt de formes de vida i de respecte per la terra, que configuren la seua manera d'expressar-se. D'aquesta influència sorgeix «Lobos», un treball en el qual artista pretén fer un homenatge a totes aqueixes pandereteiras i bailadoras majors, dones fortes i anònimes, que van ensenyar a Davide a ser el que és.

Dijous 11 de maig a les 20:15
Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert de Ramiro Naka, Rei D'Gumbe Blues Kreol

Ramiro NAKA proposa una mescla dels gèneres més diversos: la percussió, el fado, la samba i la salsa, tots ells reunits al voltant de le Gumbé, un rítmic joc ballat a l'origen amb bombos que acaba convertint-se en una energia contagiosa. Procedent de Guinea Bissau, aquest artista presenta el seu àlbum "Rei D'Gumbe Blues Kreol" en el qual crea una unitat entre estils musicals, en principi distants com el blues i le Gumbé.

Acte realitzat amb la col·laboració de l’Institut Francés de València en l’àmbit del seu projecte Rostros de la Francofonia

Ramiro Naka actuarà en el Centre Cultural la Beneficència el dimarts 27 de juny a les 20:15, després de suspendre's el concert del 18 de maig per la pluja

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert d'Efrén López Quartet

El multiinstrumentista i compositor valencià Efrén López, especialitzat en músiques antigues i populars del Mediterrani oriental i l’Orient Mitjà, ens proposa una trobada amb tres de les seues col·laboradores habituals: la compositora grega i virtuosa de la lira de Creta, Kelly Thomà; la polifacètica Miriam Encinas, multiinstrumentista i companya d’Efrén des de fa quinze anys, i la israeliana Meira Segal, versàtil intèrpret d’instruments de vent tradicionals. En un recorregut per formes i maneres del Mediterrani i d’Àsia Central, aquests quatre músics creen textures sonores ben diverses, gràcies a les infinites combinacions dels seus variats instruments i influències.

Dijous 25 de maig a les 20:15

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert de Mara Aranda, Sefarad en el cor del Marroc

Mara Aranda presenta el seu nou treball «Sefarad en el cor del Marroc», en el qual aborda la síntesi dels tres components de la identitat sefardí (cristià, musulmà i jueu) i és el primer d'una sèrie de cinc discos dedicats a les destinacions geogràfiques més importants dels sefardíes, després de la seua eixida de la Península (el Marroc, Turquia, Grècia, antiga Iugoslàvia i Israel), emmarcats tots ells en la col·lecció Diàspora.

Dijous 1 de juny a les 20:15

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert de Mara, Folha de Rosto.

Mara interpreta música de Portugal i dels seus llocs. Per açò no solament és fado, o cante, és també el desig de seguir creient que és possible cuidar el passat musical de cada zona i reinventar-ho per a adequar-ho als nostres dies. En 2009, Mara torna a les seues arrels en l'Alentejo, i crea l'àlbum «Folha de Rosto» (Fulla de rostre), que ha presentat àmpliament a Portugal, així com en altres escenaris d'Espanya i Cabo Verde.

Dijous 8 de juny a les 20:15

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Concert de Xiromita Trad Project

El projecte Xiromita Trad Project proposa un viatge singular per les arrels de la música popular valenciana i incorpora el millor del panorama musical valencià. Les veus de Miquel Gil i Rafa Arnal, la guitarra flamenca de Toni Porcar, la viola de roda i les cordes mediterrànies d'Abel Garcia, el baix de Gusmà Gil i la percussió de Victor Traves se sumen a la inconfusible xirimita de Miquel Gironès per a endinsar-nos en un repertori on la dolçaina i la saviesa popular són els protagonistes.

Dijous 15 de juny a les 20:15

Pati VI. Museu Valencià d'Etnologia

Aforament limitat. Espectacle per a majors de 14 anys. Accés gratuït prèvia recollida d'entrades en el Museu Valencià d’Etnologia, a partir del dimarts anterior a cada concert. Màxim dues entrades per persona. Horari de recollida d'entrades: 10 a 20 hores.