27 abr. 2023 - 10:00 - 20:00
Llevant UD

Jornada de museus esportius

Jornada de museus de fútbol amb la presència de museus i àrees de patrimoni de Barcelona C.F., Athlétic Club de Bilbao, Real Oviedo. S.A.D. Levante U.D., Valencia C.F. i Villareal C.F.

Patrimoni, museus i clubs de futbol és una de les activitats que acompanyen l'exposició “De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante UD”. Es tracta d’una jornada en la qual volem reflexionar al voltant  dels museus vinculats als clubs de futbol, així com de les seues àrees de patrimoni. 

Generalment, en l’àmbit de la museologia quan parlem de museus mai no pensem en els dedicats a l’esport, i en concret en els de futbol, quan són museus que tracten sobre un fenomen social de gran abast. Us proposem conéixer les experiències d’un museu que supera àmpliament el milió de visitants anuals; d’un altre que ha sigut finalista del premi al millor museu europeu de l’any (EMYA 2020); i un altre que, des d’una posició més modesta, destaca pel seu treball en la recuperació y difusió de la memòria del seu club.  

Amb representació d’àrees de patrimoni i de museus d’equips de futbol de Primera i Segona Divisió, tractarem les diferents problemàtiques que els afecten: museografia, gestió econòmica o l’obtenció, conservació i catalogació de les peces. També abordarem el seu paper dins de les organitzacions a les quals pertanyen. 

 

Consultar programa en la columna dreta

Inscripció gratuïta. Places limitades.

Inscripcions en: letno@dival.es

Termini d'inscripció: 25 d'abril de 2023

Vos preguem que ompliu el formulari d'inscripció, el guardeu i l'envieu com a adjunt a letno@dival.es

27 abr. 2023 - 10:00 - 20:00