Educació

L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia centra la seua oferta educativa en una sèrie d’activitats (tallers, visites i projectes educatius) que tenen com a objectiu difondre el missatge de l’exposició permanent i les mostres temporals i divulgar la cultura tradicional valenciana. Estes activitats van dirigides a diversos tipus de públics: des d'alumnes d’Educació Primària fins a Batxillerat, Formació Professional i adults.  


Tallers i projectes educatius:

  • El joc de l’horta. Joc de taula sobre l’ús de l’aigua. Dirigit a grups d'Educació Primària. Es realitza en les instal·lacions del museu.

 

  • De cap a peus. Taller sobre indumentària tradicional. Dirigit a grups d'Educació Primària i 1er cicle de l’ESO. Es realitza en les instal·lacions del museu. 

 

  • El colom, la nòria i la volantinera. Taller de construcció de joguets tradicionals. Dirigit a grups de 3er a 6é d’Educació Primària i 1r cicle de l’ESO. Es realitza en les instal·lacions del museu.

 

  • Espanta la por. Per Tots Sants, monstres valencians. Projecte de recuperació de l’imaginari tradicional sobre la por. Dirigit a grups d'Educació infantil i Primària. Este projecte es realitza en el museu i també es pot desenvolupar en els centres educatius.

 

  • Faltar o morir. Projecte educatiu al voltant de la mort sorgit de l’exposició Faltar o morir. Un recorregut per l’absència produïda pel museu en l’any 2020. Dirigit a grups d'Educació Primària, ESO i Batxillerat. Es realitza en els centres educatius.

 


Visites comentades

Visites comentades a les exposicions temporals del museu i a l'exposició permanent No és facil ser valencià/na. Esta mostra permanent està organitzada en tres seccions que poden visitar-se de forma separada o conjuntament. Les seccions d'esta exposició són: La ciutat (global i local), Horta&Marjal (els imaginaris) i Muntanya i Secà (les invisibilitats). Dirigides a grups de tots els nivells educatius i a adults. 

 


Projecte d’educació i salut

  • Caixa dels records. Memòries d'una vida. Dirigit a persones amb problemes de demència en estat inicial. Activitat a realitzar en el museu o en els centres que així ho sol·liciten. 

Activitats gratuïtes