Educació

L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia centra la seua oferta educativa en una sèrie d’activitats (tallers, visites i projectes educatius) que tenen com a objectiu difondre el missatge de l’exposició permanent i les mostres temporals i divulgar la cultura tradicional valenciana. Estes activitats van dirigides a diversos tipus de públics: des d'alumnes d’Educació Primària fins a Batxillerat, Formació Professional i adults.  


Tallers i projectes educatius:

  • El joc de l’horta. Joc de taula sobre l’ús de l’aigua. Dirigit a grups d'Educació Primària. Es realitza en les instal·lacions del museu.

 

  • De cap a peus. Taller sobre indumentària tradicional. Dirigit a grups d'Educació Primària i 1er cicle de l’ESO. Es realitza en les instal·lacions del museu. 

 

  • Espanta la por. Per Tots Sants, monstres valencians. Projecte de recuperació de l’imaginari tradicional sobre la por. Dirigit a grups d'Educació infantil i Primària. Este projecte es realitza en el museu i també es pot desenvolupar en els centres educatius.

 

  • Faltar o morir. Projecte educatiu al voltant de la mort sorgit de l’exposició Faltar o morir. Un recorregut per l’absència produïda pel museu en l’any 2020. Dirigit a grups d'Educació Primària, ESO i Batxillerat. Es realitza en els centres educatius.

 


Visites comentades

Visites comentades a les exposicions temporals del museu i a l'exposició permanent No és facil ser valencià/na. Esta mostra permanent està organitzada en tres seccions que poden visitar-se de forma separada o conjuntament. Les seccions d'esta exposició són: La ciutat (global i local), Horta&Marjal (els imaginaris) i Muntanya i Secà (les invisibilitats). Dirigides a grups de tots els nivells educatius i a adults. 

Etnoviatge

Guia educativa en format de quadernet dirigida a famílies per a poder realitzar visites de manera autònoma amb xiquets/es de 6 a 11 anys. La guia proposa activitats segmentades en grups d'edats (6 i 7 anys; 8 i 9 anys; 10 i 11 anys), augmentant el nivell de complexitat d'acord amb l'edat del/la xiquet/a. La proposta, centrada en la part de La ciutat de l'exposició permanent, inclou tant activitats per a realitzar a les sales del museu com a casa. La guia es pot sol·licitar de manera gratuïta en el punt d'informació del Centre Museístic La Beneficència.

 


Projecte d’educació i salut

  • Caixa dels records. Memòries d'una vida. Dirigit a persones amb problemes de demència en estat inicial. Activitat a realitzar en el museu o en els centres que així ho sol·liciten. 
  • Re-creant identitat. Taller didàctic pilot adreçat a persones usuàries de serveis de salut mental.

Activitats gratuïtes