15 mar. - 15 abr. 2022
Concurs fotogràfic

Wiki Loves Falles

Una iniciativa per a millorar la presència de la festa fallera a la Wikipedia

Des de 2016 L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia col·labora amb els voluntaris de la Wikipedia per alliberar continguts i difondre la cultura popular valenciana a l’enciclopèdia en línia més consultada del món dins del seu projecte GLAMWiki. 

Des de 2017, L’ETNO, junt a Wikimedia España, Amical Wikimedia i amb la col·laboració de l’Associació d’Estudis Fallers, organitza, dins de la convocatòria anual Wiki Loves Folk, un concurs especial sobre Falles amb l'objectiu d'ampliar les imatges existents en la Wikipedia sobre esta festa.

Amb la tornada a la normalitat de la festa valenciana, L’ETNO proposa eixir al carrer, gaudir de la festa, fer fotos i compartir-les en el repositori d'imatges de la Wikipedia, l’anomenat Wikimedia Commons. El sistema de pujada és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre dubtes la Biblioteca de L’ETNO ofereix la seua ajuda per a poder fer-ho amb èxit.

Un jurat triarà als guanyadors en les dues categories establides: millor foto d'una falla i millor foto d'una activitat fallera. Els premis són dos lots de publicacions i regals de L’ETNO entre els quals es troben catàlegs, a més del Joc de taula Espanta la por i una #Etnototebag, la borsa de la campanya Cap un Museu Sostenible.  Així mateix, les fotografies participaran en el concurs Wiki Loves Folk de Wikimedia España si enguany es torna a convocar després de dos anys de parada per la Covid 19.