Filmacions etnogràfiques

Des dels inicis del mateix  l’ETNO. Museu Valencià d'Etnologia les filmacions etnogràfiques han estat una eina més de la investigació de la cultura tradicional valenciana. Un complement molt important a la investigació antropològica que dóna la possibilitat a l'investigador de documentar d'una forma molt particular qualsevol procés que s'estudiï. La imatge en moviment i el so ens permeten il·lustrar aspectes que d'altra manera serien impossibles de captar en una investigació d'un procés artesà, un ritual popular o qualsevol altre aspecte de la vida d'un grup social.
 
El museu ha activat diferents projectes d'investigació visual per tal de documentar diferents aspectes de la vida tradicional valenciana que s'han mantés fins a l'actualitat. Entre ells trobem arxius que documenten procesos tradicionals com ara: l’elaboració de la pansa, el tir i arrossegament, el procés d’elaboració de l’oli o la producció d’artificis pirotècnics per a la festa entre altres.

En el fons audiovisual també hi podem trobar filmacions que ens han cedit investigadors com a resultat dels seus projectes de recerca, així com filmacions pròpies que documenten la societat tradicional des d’un altra perspectiva antropològica.