15 mar. - 15 abr. 2023
Concurs fotogràfic

Wiki Loves Falles

El concurs Wiki Loves Falles torna en 2023 per a difondre la festa fallera als projectes Wikipedia. Un concurs fotogràfic per a millorar la presència de la festa fallera a la Wikipedia i els seus projectes germans.

Este concurs es convoca des de 2017 i al llarg dels anys ja s’han alliberat més de 3.100 imatges que mostren com els valencians i les valencianes vivim la festa fallera. Un treball encara necessari per a poder documentar el treball dels artistes fallers i la festa al carrer cada any.  

L’ETNO, junt a Wikimedia España, Amical Wikimedia i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i l’Associació d’Estudis Fallers, organitza, dins de la convocatòria internacional Wiki Loves Folklore, un concurs especial sobre Falles amb l'objectiu d'ampliar les imatges existents en Wikimedia Commons sobre esta festa.

L’ETNO proposa eixir al carrer, gaudir de la festa, fer fotos i compartir-les en Wikimedia Commons. El període per a pujar les fotografies comprén del 15 de març fins al 15 d'abril de 2023 i el sistema de pujada és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre dubtes, la Biblioteca de L’ETNO ofereix la seua ajuda per a poder fer-ho amb èxit. Este concurs està obert a qualsevol població valenciana que celebre les Falles sempre que les fotografies siguen de 2023.

Un jurat format per sis persones vinculades a les entitats convocants triarà els guanyadors en les dues categories establides:

  • La millor foto d'una falla, del monument, tant siga una vista general com un detall.
  • La millor foto d'una activitat fallera ja siga la plantà, la cremà, l'ofrena, els bunyols, la música, les cercaviles, les verbenes... qualsevol aspecte que mostre com vivim la festa els valencians i les valencianes.
     

Els premis són dos lots de publicacions i regals per cortesia de L’ETNO i la Regidoria de Cultura Festiva entre els quals es troben llibres com la Guia inacabada de la fantasia valenciana, una carta extraordinària de la Fallera Calavera Espanta la por, una carpeta amb dos làmines originals de Marina Puche, dissenyadora de la falla municipal 2023, i un mocador dissenyat per Marina Puche i inspirat en els motius de la falla. 

Així mateix, les fotografies participaran en el concurs Wiki Loves Folklore que se celebra a tot el món. 

15 mar. - 15 abr. 2023