Fadrines

REQUISITS TÈCNICS | La Sala d’exposicions ha de comptar amb una zona diàfana i sense pilars per al cos central d’almenys 640 cm x 640 cm x 400 cm d’altura. Per a més informació, podeu descarregar el document de Requisits tècnics des d'esta pàgina

«Fadrines» és una exposició sobre dones que no es casaren, quan el que tocava era fer-ho. O el que és el mateix, dones que soscavaren la norma heteropatriarcal de casar-se i tindre fills. Com foren les seues vides tenint en compte l’entorn social que les mirava de reüll, que les estereotipava, que les menystenia? Com es construïren des d’eixe marge que era la fadrinesa, des d’eixa perifèria que crida poc l’atenció?... Lluny de lectures desdenyoses o de llàstima «Fadrines» mostra la diversitat de trajectòries de vida de dones fadrines front al monòlit del model hegemònic. Feministes intuïtives dels anys 40 i 50, el viatge identitari des de l’estereotip a la plenitud és l’essència d’esta exposició.

Fadrines explora resistències. Resistències a una norma: casar-se i tindre fills; resistències a uns estereotips, aplicats per a fer callar a aquelles dones que han actuat al marge, fora de la línia, fora del marc establert. Fadrines mostra trajectòries de fadrinesa, variacions d’altres maneres de ser i de viure, lluny dels patrons dominants.

La pluralitat de formes que pot agafar una vida, malgrat els estrets paràmetres de l’imaginari social, venen a conjugar-se en esta exposició. Fadrines és una lloança a aquelles feministes intuïtives, que digueren no a un matrimoni basat en la desigualtat legitimada. Però també és un reconeixement a aquelles altres per a les quals la fadrinesa no fou una opció, sinó una imposició contra els seus desitjos.

Fadrines és un desafiament a les formes d’inexistència femenina. Vos convidem a un recorregut pel qual hem transitat, acompanyant les dones entrevistades, des de l’estereotip a la plenitud.

Galeria d'imatges