16 jun. 2022 - 00:00
Nota de premsa

El Corpus de València a la WIKIPÈDIA

L’ETNO, millora la presència del Corpus de València a la Viquipèdia. Amb motiu de l'exposició Espill de Festa. El Corpus, L'ETNO vol millorar el contingut en Wiquipèdia sobre la festa valenciana del Copus. Els editors i les editores de la Viquipèdia prendran els carrers de València per a documentar la festa del Corpus. 

La festa del Corpus de València és la festa grossa de la ciutat i, per a difondre tots els seus elements festius, cal que estiga present allà on tot el món consulta cada vegada que té un dubte informatiu: la Viquipèdia. La informació lliure que, a hores d’ara, hi ha disponible a l’enciclopèdia en línia més consultada del món és insuficient i es pot millorar. 

L’ETNO vol aprofitar l’oportunitat de la futura exposició Espill de festa. El Corpus, que inaugurarà en el mes de juliol, per a obrir un viquiprojecte paral·lel que millore el coneixement lliure sobre la festa del Corpus Christi de la ciutat de València. Este projecte es desenvoluparà en col·laboració entre L'ETNO, la Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Amical Wikimedia i Wikimedia Espanya.

L’ETNO col·labora des de l’any 2016 amb la comunitat de editors i editores de Viquipèdia. Aquell any el museu va obrir el seu projecte GLAM Wiki en col·laboració amb Amical Wikimedia, amb l’objectiu d’aportar fiabilitat a la Viquipèdia i als seus projectes germans sobre la cultura popular valenciana. Més tard, i amb motiu del concurs Wiki Loves Falles, L’ETNO va va començar la col·laboració amb Wikimedia España. El passat 2021, L’ETNO va desenvolupar amb les dues entitats el primer viquiprojecte paral·lel que acompanyava una exposició temporal del museu: el dedicat a Muixerangues al cel, amb el qual es va contribuir a referenciar, crear i millorar contingut textual i gràfic sobre el món muixeranguer. 

La Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València és clau en este viquiprojecte com a  responsable de la gestió cívica dels actes del i del Museu del Corpus - Casa de les Roques. En tot cas, també és necessària la seua participació per la implicació en la investigació i en la difusió de la festa, intensificada els darrers anys amb la publicació de la col·lecció Els Papers del Corpus. 
Un viquimarató, una wikitakes i un concurs fotogràfic.

El viquiprojecte tindrà tres activitats principals: una viquimarató per a editar contingut textual, una wikitakes que es celebrarà el cap de setmana de les celebracions del Corpus i un concurs fotogràfic. 

Mes info en la columna de la dreta. 

 

16 jun. 2022 - 00:00