III Jornada sobre Etnopoètica i Narració oral
Som Rondalla és una jornada de formació dedicada a la comunicació artística. La necessitat d'expressar-nos i relacionar-nos a través del llenguatge d'una manera creativa continua present en el món contemporani. És per això que dediquem la tercera edició del Som Rondalla als nous gèneres etnopoètics. Des de la narració de rumors i llegendes urbanes als mems o els grafittis, explorarem diferents manifestacions artístiques verbals que pertanyen i expliquen el món en què vivim en l'actualitat. Com en ocasions anteriors, comptarem amb professionals de diferents àmbits que compartiran amb les persones inscrites els seus coneixements i experiències sobre aquest tema. Per la seua transversalitat, aquesta jornada està dissenyada per a persones interessades en l'enopoètica, les arts escèniques, la literatura o l'antropologia. #ElIaioDelDitetVosEspera #LaXicaDeLaCorbaTambé
Resum del programa:
Comunicacions:
● «Hem canviat els acudits per mems?» per Jaume Guiscafré - Universitat de les Illes Balears
● «La vitalitat del folklore: rumors i llegendes d’ahir i de hui» per Emili Samper - Universitat Rovira i Virgili
Taula d’experiències:
● «Mems, rap i art urbà» amb Pau Pikonenko de Kalebarraka, la rapera Tesa i l’artista urbana La Nena Wapa Wapa.
5 tallers pràctics per a triar-ne un:
● «Kultura meme» amb Pau Picó, integrador social i tècnic d’animació sociocultural, i Miquel Càrcel, estudiant de Filologia Catalana, ambdós integrants del programa de ràdio i col·lectiu piromusical KALEBARRAKA.
● «Flow i Skills: com fer un rap?» amb Tesa, rapera de la Ribera
● «Reinventar la tradició» amb Paula Carballeira, narradora gallega
● «Rondalla en llauna» amb la Nena wapa wapa, artista urbana
● «Construcció de llegendes urbanes» amb Paco Inclán, escriptor i docent.
Lloc: L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia
Amb el suport de: Associació Valenciana d’Antropologia, AEDA (Asociación de Profesionales de la Narración Oral en España) i NANO (Narradores i narradors organitzats).