29 abr. 2023 - 20:00 - 22:00
11 mai. 2023 - 20:15 - 21:30
Concert

Mujeres con raíz

«Del saliente al poniente».
Etnomusic als pobles.

Mujeres con Raíz naix a la fi de 2014 per a rendir un merescut homenatge a la veu tradicional de la dona murciana, propietària de gran part del patrimoni oral del sud-est peninsular. Veus de dones que la majoria de vegades van quedar relegades a l’àmbit domèstic a través de cants d’amanyac, o també a resos íntims i familiars; però que també treballaven, com els homes, i llavors llançaven els seus cants de sega i trilla al vent. O demanaven aigua als cels. O festejaven amb malaguenyes, jotes i seguidilles. Dones, en definitiva, que musicalitzaren totes les edats de la vida.

El projecte es presenta com una mirada a l’espai i al temps en el qual les veus femenines ens acosten a l’alba i al ponent de cada dia, i el reconeixen en el nostre passat i el nostre destí, el de les històries quotidianes contades i cantades per tots. I el de les geografies transitades per les components del grup des de les seues diferents trajectòries, on es viatja d’est a oest i de nord a sud pel territori murcià, per a construir un projecte d’escolta i recuperació d’aquest repertori musical. 

Carmen María Martínez (veu i postisses), Mari Cruz Sánchez (veu), Tomás García (guitarra, guitarró, panderetes, platerets i cors), Juan José Robles (guitarró, guitarra, llaüt i cors), R. Enrique González (percussions i cors).

*Concert que forma part del cicle Etnomusic als pobles.

L'accés al concert de Mujeres con raíz en Macastre és lluire i gratuït fins completar aforament.

29 abr. 2023 - 20:00 - 22:00
11 mai. 2023 - 20:15 - 21:30
Etnomusic als pobles

29/04: Concert a la plaça de l'Església de Macastre. Accés lluire i gratuït fins completar aforament.

11/05: Concert als patis de L'ETNO

Organització i forma d'accés (a L'ETNO)

Aforament limitat. Accés gratuït 

Recollida d’entrades a comptar des del dimarts anterior a cada concert (màxim 2 entrades per persona) en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia (10 a 20 hores) o a través de la web: www.letno.es.

Important: abans de fer la reserva d’entrades, cal registrar-se en la plataforma si no s’està prèviament:

Registre en plataforma>>